VERKONRAKENNUSTUOTTEET

Referenssit

Tällä sivulla voit tutustua toteuttamiimme räätälöityihin laitetoimituksiin.

Kelapukki Sveitsin Alpeille

Sveitsin Alpelille toimitettiin hybridivoimanlähteellä varustettu TRS 2000 lavakelapukki. Haasteena tässä projektissa oli pukin kokonaispainon aisoissa pitäminen. Maasto kohteessa oli niin haasteellista, että pukkia piti pystyä liikuttelemaan helikopterin avulla. Tämän vuoksi pukin rakenne oli suunniteltava niin kevyeksi kuin mahdollista. Erikoisuutena oli myös pukin käyttövoima, sillä pukkia piti pystyä käyttämään sekä sähköisesti että polttomoottorilla. Asiakkaan vaatimukset saatiin täytettyä ja Sveitsiin toimitettiin kahdella voimanlähteellä varustettu tuote.


Tuotekehitystä yhdessä asiakkaan kanssa

JKS FL 4000 -pukkinostimen tarina lähti asiakkaalta saadusta WhatsApp-videosta liikkeelle. Asiakas oli nähnyt työmaalla omavalmisteisen kelapukin, johon pystyi kuormaamaan neljä kelaa samanaikaisesti. Listasimme yhdessä vaatimukset ja speksit laitteelle, jonka perusteella teimme hintatarjouksen laitteesta ja sovimme, että ennen tuotannon aloitusta asiakas saa 3D-mallista tehdyn esityksen hyväksyttäväksi. Ideoimme muutamia eri toteutus- ja käyttötapoja, joista valitsimme parhaaksi näkemämme, jonka jälkeen 3D-suunnittelu sai alkaa. Useimmiten muutoksia visioon ja spekseihin tulee vielä suunnittelun aikana ja niin tälläkin kertaa. Löysimme kuitenkin ratkaisut ja sopivat materiaalit kuhunkin tarpeeseen ja lujuuslaskennassa todettiin että mm. kela-akselin myötörajat ei ylity maksimikuormillakaan. Tämä kuitenkin haluttiin vielä varmistaa myös fyysisellä kuormitustestillä laitteen valmistuttua. Laitteesta tuli lopulta sopivan yksinkertainen ja helppokäyttöinen ja sillä päästään jatkossa tarjoamaan kustannustehokkuutta myös muille Suomen ja vientimaidemme verkonrakentajille.

Ps. Tarjoamme idean antaneelle ja suunnittelu- ja kehitystyössä mukana olleille asiakkaillemme aina edullisemman myyntihinnan, jos tuotteessa on potentiaalia JKS:n vakiotuotteeksi.

Kiinnostuitko palveluistamme?